Sinds enkele jaren, toen dit project ontstond in omliggende gemeenten, zijn wij bezig om deze doorstroom mogelijkheid met verhuisvergoeding ook toegankelijk te maken voor huurders in onze gemeente. Het doel is dat een gelimiteerd aantal grote huurwoningen vrijkomt voor gezinnen en dat huurders (max. 2 personen) kleiner en comfortabeler gaan wonen tegen dezelfde huurprijs (behalve als men naar een nieuwbouwwoning wil gaan).
Medio maart 2017 werd door de gemeenteraad en Eigen Haard de basis gelegd voor het kunnen uitkeren van de verhuisvergoeding van € 5.200,–, als stimulans voor deze doorstroommogelijkheid.
Wij zijn sindsdien bezig om de limiterende voorwaarden hiervoor duidelijk te krijgen om vragen van belangstellende huurders te kunnen beantwoorden.
Het enige dat wij hebben gehoord is dat de woningen, die verlaten gaan worden, 4 of meer slaapkamers dienen te hebben. Onduidelijk is nog steeds of daar ook een zolderkamer met een vaste trap en een raam onder valt. Ook zijn deze regeling + voorwaarden nog niet gepubliceerd in ons weekblad.
Dit gebrek aan communicatie over de uitvoering van deze regeling stoort ons zeer! Wij blijven bezig om deze informatie helder te krijgen!
Wilt u hier informatie over krijgen, neem dan contact op met de verhuurmakelaar van Eigen Haard of kijk op de website van Eigen Haard bij Van Groot naar Beter